Publicat de Nina Toma pornit decembrie 19, 2016

Pregateste copilul sa fie manierat la o petrecere

 

Imaginea agreabilă a unui copil este mândria fiecărui părinte, dar şi rezultatul investiţiei făcută de acesta. Cei 7 ani de-acasă învaţă micuţul diferte reguli de comportament acasă, în public, dar este la fel de necesar să aibă grijă de purtarea sa şi la distracţie. Dacă copilul dvs a primit o invitaţie la o petrecere este bine ca acesta să fie familiarizat cu eticheta recomandată pentru a evita situaţiile jenante.

Punctualitatea – dacă petrecerea va avea loc acasă atunci este recomandat să întârziaţi cu maxim 10 minute, pentru a permite gazdei să facă ultimele pregătiri, iar în cazul în care aceasta se desfăşoară în incinta unui local, atunci veţi merge cu 10 minute înainte de ora stabilită.

Cuvintele magice – în orice împrejurare folosirea cuvintelor “bună ziua”, “la revedere”, “te rog”, “mulţumesc”, “ îmi cer scuze” au adus doar un plus de imagine tuturor. Încurajaţi copii să participe la activităţile pregătite pentru petrecere, chiar dacă nu sunt preferatele lor. Explicaţi-le că politeţea îi obligă să interacţioneze cu gazda şi cu ceilalţi invitaţi.

Bunele maniere la masă – important să nu facă mofturi la mâncare, iar dacă ceva nu-i place să nu facă gesturi indecente; să nu ţină coatele pe masă; să nu vorbească cu gura plină; dacă mâncarea este fierbinte, să nu sufle în ea, dar aşteaptă până se răceşte; să nu ţină cu mâna farfuria din care mănâncă şi să nu o încline pentru a lua ultima picătură de ciorbă sau de supă. După ce a finisat de mâncat obişnuiţi copii să aranjeze furculiţa şi cuţitul vertical pe mijlocul farfuriei (mai multe sfaturi vedeţi în materialul din 17 august).

Arta de a dărui un cadou –ajutaţi copilul să aleagă cadoul potrivit după care să-l ambaleze. Limitaţi-vă la cadouri modeste, chiar dacă aveţi o situaţie financiară bună. Nu este o dovadă de bun gust. Florile se oferă fără ambalaj, chiar dacă acesta este foarte frumos. Nu este recomandat să se ofere flori artificiale, oricât de bine ar semăna cu cele naturale. Este de prost gust.

Politeţea după petrecere – a doua zi este recomandat ca invitatul să dea telefon pentru a mulţumi, dar acelaşi lucru este bine să-l facă şi gazda petrecerii.

Acestea fiind spuse, vă mai amintesc că fiecare persoană deţine un set imens de valori, însă nu toţi le folosesc în favoarea lor. De aceea, vă îndemn să exersaţi frecvent sfaturile utile cu copii dvs şi veţi fi mândri de reuşitele lor.

Sursa: ziarul Timpul-2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată / Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *