Publicat de prettyballerina pornit decembrie 19, 2016

Verona – Romeo&Juliet love story

Mi-am dorit sa vad Verona dupa ce am vazut filmul Scrisorile Julietei. Am reusit sa vad Verona dintr-o pura intamplare, am castigat acest city break la o tragere la sorti ca urmare a unei plati cu cardul la magazinul Megaimage. Se spune ca trebuie sa fii atent  ce-ti doresti pentru ca se indeplineste. Pentru mine chiar asa a fost, un vis a devenit realitate.
Asa ca am plecat intr-o dimineata de marti dimineata cu Wizz Air, m-am cazat la hotelul Fiera, situat la o distanta de 10 minute de gara Stazione Porta Nuova si la maxim 15 minute de Piata Bra si CastelVecchio.
Zona este superba, Verona este imprejmuita de coline. Pentru cei care fac un tur al Veronei cu buss-ul este o adevarata incantare a ochiului sa vezi multa verdeata ce inconjoara casele localnicilor construite pe dealuri.
Poti face un tur al Veronei cu Hop-on Hop Off bus, cost 20 Eur, te poti opri la oricare din cafenelele din zona Pietei Bra unde poti savura un cappucino si un tiramisu.
Verona iti inspira multa armonie si liniste, e o adevarata desfatare a ochiului sa vezi  cum perechi de varstnici dar si de tineri isi fac plimbarea de seara tinandu-se de mana, sau cum servesc cina sau doar un pahar de Aperol si Proseco discutand.
Ca roman nu trebuie sa-ti faci probleme in Verona, oriunde ai intra in cafenele, restaurante, magazine, autobuze este imposibil sa nu dai peste un conational stabilit acolo, astfel poti beneficia de mici ponturi legate de unde sa-ti faci cumparaturi, sau unde sa iei o cina romantica, etc.
Obiective de vizitat? Verona ai putea sa o faci la pas intr-o zi dar e pacat sa nu te bucuri pe indelete de fiecare loc vizitat.
Casa Julietei cu balconul unde Julieta l-a ascultat pe Romeo declarându-şi dragostea. În Casa Julietei pot fi văzute patul ei, costume şi un calculator de unde poţi trimite mesaje de dragoste. În curtea casei se află statuia în bronz a Julietei. Se spune că dacă îi atingi sânul drept îţi aduce noroc.
Verona
Arena, una dintre cele mai bine conservate din Italia, este un amfiteatru roman, faimos pentru spectacolele şi concertele de operă.
Vizita o poţi continua cu trei biserici, impresionante prin arhitectură, dimensiuni şi vechime.
Verona
Biserica San Fermo Maggiore
San Fermo Maggiore, construită în sec. XI pe una mai veche (din sec.VIII), în formă de cruce, care se poate vizita în subsolul acesteia.
Verona
San Zeno (sau San Zeno Maggiore) este faimoasă prin arhitectură, dar şi datorită faptului că aici s-au căsătorit Romeo şi Julieta. Găzduieşte osemintele patronului spiritual al Veronei, San Zeno.
Anastasia, construită în stil gotic, este cea mai mare biserică şi una dintre cele mai vechi din Verona. Cele două vase cu aghiazmă de la intrarea în biserică sunt sprijinite pe spatele a doi cocoşaţi, unul dintre ei atribuit fiului lui Paolo Veronese, Gabriele Caliari.
Verona
Torre dei Lamberti cu ai săi 84 de metri
Torre dei Lamberti este un turn din care ai o vedere panoramică a oraşului. A fost construit pentru a putea fi supravegheate împrejurimile şi a anunţa eventuale dezastre ca incendiile sau atacurile veneţienilor. Datând din sec. XII, turnul a fost reparat după ce în sec. XIV a fost lovit de un fulger, iar în sec. XVIII i-a fost adăugat ceasul din vârf. Este cel mai înalt turn din Verona, cu 84 de metri.
Verona
Turnul se află în Piazza delle Erbe, pe marginea căreia sunt cafenele şi terase unde poţi să mănânci lasagna sau alte specialităţi italiene, iar în centru sunt o mulţime de tarabe cu suveniruri, fructe sau legume, care înconjoară Fontana di Madonna Verona, cea mai veche şi mai cunoscută fântână din Verona.
Verona
Priveliste a orasului Verona de deasupra teatrului roman
Teatrul Roman şi Muzeul Arheologic. La fel ca Arena, Teatrul Roman găzduieşte şi astăzi concerte. La Muzeul Arheologic pot fi văzute artefacte romane descoperite în jurul Veronei (mozaicuri, monede, sculpturi). De deasupra teatrului roman, unde se află Castel San Pietro şi o privelişte superbă a oraşului din alt unghi.
Verona
Castelvecchio din Verona
Castelvecchio, construit în sec.XIV, cu un sistem de fortificaţii şi turnuri bine conservate, legat printr-un pod de oraş care trece peste râul Adige, şi Museo di Castelvecchio, ce conţine 29 de camere cu opere de artă (sculpturi, fresce, picturi, arme) din antichitate până la anul 700 d.Cr. Castelul, construit de familia Scala, era menit să apere familia conducătoare de eventuale revolte şi de atacurile veneţiene. În sec. XX o parte a castelului, sub îndrumarea lui Carlo Scarpa, a fost amenajată în muzeu, care găzduieşte opere de artă aparţinând lui Bellini, Tiepolo sau Veronese, expoziţii temporare.
Dacă parcurgi pe jos distanţele dintre aceste obiective, poţi să admiri pieţe, statui, străduţe înguste, poduri peste râul Adige, porţi de intrare în oraş
Shopping: Am ales sa merg la Francciacorta Outlet, un centru comercial excelent dar nu tocmai usor de ajuns la el. Am luat trenul din Porta Nuova pana in Brescia, cost 8 eur calatoria/segment, calatorie ce a durat 1h. Din Brescia este un bus care te lasa in apropierea centrului comercial dar am preferat sa luam taxiul ca sa nu asteptam bus-ul care circula la ore fixe. Pentru cei interesati de branduri ca: Braccialini, Bagatt, L’Autre Chose vor avea bucuria de a achizitiona incaltaminte, accesorii si posete de foarte buna calitate la preturi  reduse cu pana la 40-70% din pretul de magazin.
Tot din Verona am ales sa vizitez si Venetia. Transportul feroviar este foarte bine pus la punct, am efectuat calatoria in putin peste 1h. In Venetia, chiar din gara  poti lua vaporetto spre Piata San Marco dar acest capitol il voi povesti intr-un alt articol.
Ce as dori sa subliniez este faptul ca poti calatori intr-un city break cu costuri minime daca ti-l organizezi din timp, zborurile low cost avand foarte multe oferte in functie de sezon.
Tips and Tricks:
Poti lua un city break de 4 nopti la un cost intre 165 – 200 eur/pers daca il cauti cu 3-4 luni in avans.
Daca iti iei abonament pe bus poti economisi destul de mult la transport.

Sursa: o parte din foto si o parte din informatii au fost preluate din www.ghiduri-turistice.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată / Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *