Publicat de Nina Toma pornit ianuarie 15, 2017

Roma- eterna cetate

Roma, una din destinatiile in care imbini istoria cu romantismul. Roma, una din capitalele europene in care m-am intors cu drag de fiecare data. Desi recunosc, am fost putin dezamagita, ultima mea vizita pe meleaguri italiene mi-a lasat un gust amar, Nici Roma nu mai este ce a fost altadata. Multa mizerie pe strazi, foarte multi arabi si africani care isi pun amprenta asupra orasului. Nu sunt o persoana rasista, dar nu ai cum sa nu vezi anumite lucruri care sunt mai mult decat vizibile.

In fine, sa dam Cezarului ce este al Cezarului, Roma ramane totusi o cetate plina de istorie, plina de religie si bucurie latina.

Ce poti vedea in Roma? Nici nu stiu cu ce sa incep…………cazarea din punctul meu de vedere este mai mult decat potrivita sa o ai in zona garii Termini. De acolo poti incepe la pas si  vizitarea citadelei italiene.

Poti vizita monumentul inchinat lui Vittorio Emmanuele II.

Columna lui Traian si Forumul Roman.

Roma, forumul roman

Trebuie sa-ti aloci macar 1/2 de zi pentru vizitarea Vaticanului, a basilicii San Pietro cu magnifica Capela Sixtina.

Inarmeaza-te cu multa rabdare, se sta la coada, dar nu vei regrata, ai atat de multe de vazut. Michelangelo este unic.

Trastevere are farmecul Centrului vechi, stradute inguste, cafenele si restaurante, pizzerii si bisericute ascunse.

Cum ai putea rata Phanteonul, celebra Piata di Spagna, si Fontana di Trevi. Locuri pline de farmec, celebritate si istorie.

Ce nu poti rata in Roma?

Un mic dejun copios luat pe o terasa  unei cafenele din Roma!!! Sa simti aroma de cafea intr-o zi plina de soare.

Sa te plimbi pe stradutele din Via Condotti si Piata Venezia,

Sa-ti faci poze in celebra Piata di Spagnia, unde s-au filmat celebre filme si de asemenea unde poti gasi toate brandurile de renume

Sa arunci o moneda in Fontana di Trevi si sa-ti pui o dorinta!

Sa-ti faci o caricatura! intre 15-20 euro te costa o caricatura, dar nu te gandi la bani, ia in considerare ca vei avea o frumoasa amintire de-a lungul anilor.

Sa iei metroul si sa ajungi la Cineccita, marile studiouri cinematografice ale Italiei.

Sa te bucuri de un pranz compus din bruschetti si pizza!

Sa bei un pahar de vin seara si sa admiri apusul de soare!

Sa faci shopping in outletul Castel Romano. Este un bus special care se ia de la gara Termini, costul 20 Euro.

http://www.mcarthurglen.com/it/castel-romano-designer-outlet/en/exclusives/latest-news-hide/luxury-plaza_new/

Am vizitat Roma vara, toamna tarziu si iarna, bucuria este aceeasi indiferent de anotimp, chiar daca este mai rece sau ploua torential, chiar daca simti cum soarele iti arde fata, Roma iti incanta ochiul, iti bucura sufletul si te face sa-ti doresti sa revii cu drag in cetatea eterna.

Transportul este foarte bine pus la punct, atat autobuzele cat si metroul. Nu ai cum sa te ratacesti, peste tot sunt indicatoare. Ai posibilitatea de la lua buss-ul drop in drop off care te lasa in fata fiecarui obiectiv marcant din Roma.

La ce sa fiti atenti?

Cu regret spun ca veti intalni multi conationali, multi dintre ei opereaza in zona Vaticanului sau la gara Termini. Aveti grija unde va tineti portofelele, banii sau actele. Pe unul din ei l-am prins cu mana in rucsacul meu. Noroc ca nu a apucat sa puna mana pe portofel.

M-am simtit foarte prost cand o vanzatoare m-a urmarit pas cu pas in magazinul Max Mara doar pentru ca vorbeam romaneste.

In schimb m-am simtit mandra cand in magazinul Furla, am intalnit romance care lucrau acolo si erau foarte apreciate.

Chiar daca veti avea si experiente mai putin placute, va garantez ca Roma va ramane o destinatie de care va veti aduce aminte cu placere!

Ciao a tutti!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată / Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *