Publicat de Nina Toma pornit ianuarie 20, 2017

Portugalia – Estoril, Sintra, Cascais – Você é o amor da minha vida

Portugalia este una din destinatii care iti va ramane in suflet pentru totdeauna. Portugalia are inca multa frumusete naturala fara sa fie atinsa de “comercial”.

Caldura locurilor si a oamenilor ce traiesc pe aceste meleaguri te fac sa te integrezi din prima in peisaj.

Prima oara am ajuns in Portugalia in 2009. Impreuna cu o gasca de prieteni ne-am cazat la un hotel de 4* din Cascais.

Am aterizat pe aeroportul din Lisabona iar de acolo am avut transfer aranjat pana la hotel.

Cascais te imbie sa-l faci la pas si sa te bucuri din plin de soare ,situat la 30 km de Lisabona, alaturi de Estoril formeaza regiunea de coasta Estoril denumita si Triunghiul de Aur. Cascais se axeaza pe Praia da Ribiera, plaja unde pescarii isi aduc prada de dimineata.

In Cascais nu poti rata Boca di Inferno, trece pe langa fortul Marina si si muzeul Castro Guimaraes. Apa oceanului navaleste prin gura pesterii in golful larg care a fost candva o mare caverna.

Cascais este inconjurat de parcuri si gradini cu o vegetatie greu de descris in cuvinte.

Pana la Estoril se poate merge pe jos de-a lungul plajei. Estoril se afla la distanta de 15km de Lisabona si este denumit si Riviera Portugheza. sa nu uitam ca si fostul suveran Carol al II-lea si-a petrecut restul vietii in exil pe aceste meleaguri.

Nu poti sa nu admiri promenada, Cazinoul, fostul circuit de formula 1, castelul detinut de familia regala din Monaco, situat langa gara.

Sintra, situata intr-o zona deluroasa, se afla la distanta de 1h de mers cu trenul de Lisabona, o zona protejata, aici poti manca celebrele placinte cu pepene galben, poti bea minunata afinata in paharele de ciocolata. Nu poti rata Parcul National, castelul Sintra, castelul Montseratte.

Stradutele sunt inguste, cu multe magazinase pline cu suveniruri, poti servi masa in mici taverne dar atentie, preturile sunt mult mai mari decat in Lisabona.

Am avut marele noroc ca un bun amic, de origine din Sintra ne-a fost ghid si ne-a plimbat in cele mai frumoase locuri.

Si pentru ca nu am rezistat, in  2011 m-am intors iar, de data aceasta in Estoril.

Am profitat din plin si am vizitat Lisabona,  Castelul Sao Jorge, Casa cu Tepuse, Manastirea Jeronimo, Turnul Belem, Oceanariumul din Parcul Natiunilor, Monumentul Descoperirilor, Monumentul Cristo Rei (asemanator celui din Rio), cartierele Alfama, Baixa si Bairro Alto, Se de Lisboa, cele doua stadioane, parcul Eduardo VII, podul Vasco da Gama.

Locuri de care nu te poti satura, portughezii se bucura de viata, traiesc din plin, oameni cu chipuri luminoase, zambete naturale. Te poti deplasa lejer cu metroul, nu poti rata excursia cu funicularul.

Nu am putut sa nu revad Sintra………

Si bineinteles ca un capuccino pe o terasa unde aveai sansa sa prinzi ultimele raze de soare in plin noiembrie.

In Portugalia mancarea este destul de ieftina si este pentru toate gusturile.

Transportul este accesibil daca mergi pe varianta de abonament, bineinteles in functie de nr. de zile de care dispui.

Shopping: sunt atat de multe centre comerciale incat nu stii in care sa intri, Il Corte Ingles la fiecare bulevard principal.

Noi am ales si varianta outletului:

https://www.freeport.pt/,, mai ales ca aveam sansa sa trecem pe faimosul pod Vasco da Gama.

Imagini pentru celebrul pod din LisabonaImagini pentru celebrul pod din Lisabona

Ce trebuie sa retineti? Prima data am vizitat Portugalia in iulie, perioada excelenta pentru hoinareala si vizitat, dar a doua oara am fost in noiembrie, vremea extrem de capricioasa, un amestec de ploi torentiale dimineata cu soare bland dupa-amiaza.

Trebuie sa-ti rezervi minim 7 zile pentru a putea vizita in liniste macar o parte din Lisabona, Cascais, Estoril si Sintra.

Iti iei ramas cu greu de la aceste locuri,  iti setezi mintea ca intr-un viitor apropiat sa te reintorci pentru a relua pelerinajul printre localnici.

Nos vemos! ( la revedere)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată / Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *