Publicat de Nina Toma pornit ianuarie 24, 2017

Coasta Andaluziei – Marbella, Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada, Gibraltar

Am optat pentru o saptamana pe coasta Andaluziei in luna noiembrie, charter, hotel de 4*, demipensiune si transfer aeroport- hotel-aeroport. Hotelul l-am avut in Marbella.

Super vreme, gasca faina, girls power evident, asa ca din nou aveam o gramada de planuri mai ales ca zona era extrem de ofertanta.

Am ales ca in fiecare zi sa avem cate o destinatie mai ales ca totul e incarcat de istorie si locuri absolut magnifice.

Am ales sa incepem cu Puerto Banus:

Considerat un fel de Monaco al Andaluziei, plaje foarte frumoase, nisip fin, ambarcatiuni de 5*. O zona presarata cu terase si restaurante cu meniuri variate si mancare foarte gustoasa.

Trebuie incercata berea neagra!

A doua zi ne-am pregatit pentru Sevilla. Un drum obositor de peste 3h cu autocarul dar a meritat chiar daca eram obosite.

Real Alcazar este Palatul Regal al Seviliei, un complex magnific de curti, terase si sali in diferite stiluri arhitectonice, de la mudejar (stilul arhitectonic maur) la gotic. In centrul complexului se afla Palatul Regelui Pedro I, care si-a ridicat aici resedinta regala in 1364 pe locul unui vechi palat maur. Astazi, Palatul Alcazar este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sevilia si intr-o vacanta in acest oras andaluz, o vizita a acestui palat nu trebuie ratata sub nicio forma. Real Alcazar este una dintre atractiile orasului si localnicii se mandresc cu acest loc care sta marturie pentru istoria bogata a orasului lor.

La scurta vreme dupa ce dinastia maura Almohad a preluat controlul Seviliei in anul 1161, au inceput sa fie puse in aplicare o multime de proiecte arhitectonice foarte ambitioase. Au fost construite bai, turnuri, o moschee si un palat cu aspect de fortareata ce a fost numit Al-Muwarak (cel binecuvantat).

Bilet de intrare 7.5Euro

Plaza de España, proiectat de Aníbal González, a fost o clădire principală construită pe marginea Maria Luisa Park pentru a prezenta Spaniei din industrie și tehnologie exponate. Gonzalez a combinat un amestec de 1920s Art Deco și “Mudejar bate joc”, și Neo-Mudejar stiluri. Complexul Plaza de España este un imens jumătate de cerc cu clădiri care rulează în mod continuu în jurul marginii accesibile prin șanțul de numeroase poduri reprezentând cele patru regate antice ale Spaniei. În centru este fântâna Vicente Traver. De zidurile Plaza sunt multe firide cu gresie, fiecare reprezentând o provincie diferită a Spaniei. 

Giralda este turnul clopotnita al Catedralei din Sevilla din Spania , una dintre cele mai mari biserici din lume și un exemplu surprinzător de arhitectură Almohade din Spania . Turnul este un vechi minaret almohad că, atunci când a fost construit, a fost cel mai inalt turn din lume , cu ei 104,1 m inaltime, cu o bază de 16.10 metri pe fiecare parte în jurul valorii, complet acoperite cu caramida de teracota. A fost una dintre cele mai importante simboluri ale orasului medieval.

Turnul, o veche minaretul a moschee din Sevilla , a fost construit în etape , din diferite culturi. Secțiunea principală, islamică , este cea mai veche parte. Formată în 1156 prin ordinul califului Abu Yusuf Ya’qub al-Mansur , arhitectul Ahmad Ibn Baso, a fost finalizată în 1184 .Materialul utilizat pentru construcția sa a venit din mai multe clădiri mai vechi, inclusiv pietre de ruinele orașului roman de Italica .
La Giralda nu are scări, dar 34 de rampe care au permis muezin , de echitatie, urca pe turn pentru a cânta chemarea la rugăciune, afișarea ” Adhan .

Córdoba

Cordoba – inregistrata in patrimoniul Unesco.

Mosque of Cordoba, o catedrala superba, cel mai reprezentativ monument islamic din Europa.

Podul roman, un alt monument istoric, cu o lungime de 247 m si 16 arcade, ultima oara restaurat in 2006.

Trecem la urmatoarea destinatie, Granada.

De Granada se stie de vreo 2500 de ani. La inceput a fost o asezare ibero-celtica, apoi au venit grecii, romanii, vizigotii, bizantinii, apoi – in anul 711 – maurii (arabii) au cucerit o buna parte din Peninsula Iberica. Pana la finalul secolului al XV-lea, cand Cristofor Columb descoperea America, zona s-a dezvoltat sub stapanire araba.

Palatul Alhambra, perla Granadei, este de departe cea mai frumoasa constructie din Andaluzia.

Granada este situata la picioarele munţilor Sierra Nevada. Piscul cel mai înalt,”Mulhacén” atinge 3478 metri.

Next stop: Tanger, Maroc, o aventura in adevaratul sens al cuvantului, locuri exotice dar am vazut si foarte multa mizerie si saracie.

Cartierul European arata ceva mai bine dar restul isi lasa un gust foarte amar.

Am traversat cu feribotul, calatorie eleganta si rapida, din port am fost preluati cu autocarul si a inceputul vizita mirificului Tanger.

Putin dezamagita de Tanger, in afara faptului ca am fost dusi intr-un cort sa servim masa, eu nu am putut manca mancarea, m-au terminat mirosurile de urina care persistau peste tot pe strazi. Dar pe de alta parte am considerat ca a fost o experienta interesanta sa vezi si alt mod de a trai.

Gibraltar  – nu-l poti vizita fara pasaport, este scutit de taxe, si cuvantul cheie este MACACI, acele maimutele smechere care profitau de orice clipa de neatentie si-ti furau mancarea.

O experienta inedita. Merita timpul acordat desi multi au venit sa vada Gibraltarul datorita reclamei ca gasesti tot ce vrei la preturi mai mici, la fata locului lucrurile stateau diferit, preturi mari.

Dupa toate aceste experiente am realizat ca plecam mai obosite decat eram cand am venit. Drumurile lungi si obositoare cu autocarul si-au spus cuvantul. Acel hei rupism de a vizita cat mai mult nu a fost tocmai ok, Aveam nevoie si de momente de relaxare. Eram rupte de picioare.

Nu puteam rata Malaga pe care am vizitat-o la drumul de intoarcere spre aeroport. Ne-am rezervat 1/2 zi pentru acest obiectiv.

Ce stim despre Malaga? Pablo Picaso si Antonio Banderas s-au nascut in Malaga, unul din cele mai vechi orase din lume, al 6-lea ca marime din Spania.

Muzeul Pablo Picasso, unul din obiective, promenada de pe faleza, plimbatul pe stradutele frumoase cu cladiri impunatoare.

Coasta Andaluziei este o alegere perfecta pentru cei interesati sa vada multa istorie, este un amalgam de ospitalitate, relaxare, vizitare si distractie.

Mancarea este extraordinara, pe gustul meu, poti manca la costuri accesibile sau la costuri mari in functie de buget.

Transportul bine gandit si foarte bine organizat.

Shopping: cat vrei, bani sa ai!

Te amo mas Espania! -te iubesc mult Spania!

sursa: o parte de informatii Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată / Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *